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the first day of the quarter in which a
plan amendment is submitted, if the
plan amendment provides for expanded
Medicaid coverage or increased
Medicaid payment for covered services.
This plan amendment would expand
coverage because the plan did not
otherwise provide payment for services
provided by school-based providers
prior to July 1, 2000. Since this SPA
would expand coverage, it could not be
approved with an effective date of June
4, 1997, since that is prior to the first
day of the quarter in which the SPA was
submitted.

Section 1116 of the Social Security
Act (the Act) and 42 CFR part 430
establish Department procedures that
provide an administrative hearing for
reconsideration of a disapproval of a
state plan or plan amendment. The CMS
is required to publish a copy of the
notice to a state Medicaid agency that
informs the agency of the time and place
of the hearing and the issues to be
considered. If we subsequently notify
the agency of additional issues that will
be considered at the hearing, we will
also publish that notice.

Any individual or group that wants to
participate in the hearing as a party
must petition the presiding officer
within 15 days after publication of this
notice, in accordance with the
requirements contained at 42 CFR
430.76(b)(2). Any interested person or
organization that wants to participate as
amicus curiae must petition the
presiding officer before the hearing
begins in accordance with the
requirements contained at 42 CFR
430.76(c). If the hearing is later
rescheduled, the presiding officer will
notify all participants.

The notice to Arizona announcing an
administrative hearing to reconsider the
disapproval of its SPA reads as follows:

Ms. Phyllis Biedess, Director, Arizona
Health Care Cost Containment System,
801 E. Jefferson, Phoenix, Arizona
85034.

Dear Ms. Biedess: [ am responding to
your request for reconsideration of the
decision to disapprove Arizona State
Plan Amendment (SPA) 01-013.

Arizona submitted SPA 01-013 on
October 21, 2001. The issue is whether
the state can provide retroactive
payments to June 4, 1997, for school-
based providers of services to children
eligible under the Individuals with
Disabilities Education Act. For the
reasons stated below, the Center for
Medicare & Medicaid Services (CMS)
was unable to approve this amendment.

Standard appropriations language
authorizes the Secretary to make
payments only “for any quarter with
respect to a state plan amendment in

effect during such quarter, if submitted
in or prior to such quarter and approved
in that or any subsequent quarter.”
Under this language, the Secretary is not
authorized to make payments for a
quarter based on a SPA submitted in a
later quarter.

This statutory provision is
implemented by regulations at 42 CFR
430.20 (b)(1) and (2). The regulation
precludes CMS from approving an
effective date prior to the first day of the
quarter in which a plan amendment is
submitted, if the plan amendment
provides for expanded Medicaid
coverage or increased Medicaid
payment for covered services. This plan
amendment would expand coverage
because the plan did not otherwise
provide payment for services provided
by school-based providers prior to July
1, 2000. Since this SPA would expand
coverage, it could not be approved with
an effective date of June 4, 1997, since
that is prior to the first day of the
quarter in which the SPA was
submitted.

Therefore, based on the reasoning set
forth above, and after consultation with
the Secretary as required under 42 CFR
430.15(c)(2), CMS disapproved Arizona
SPA 01-013. I am scheduling a hearing
on your request for reconsideration to be
held May 17, 2002, at 10:00 a.m.,
Conference Rooms 615A & 615B; 75
Hawthorne Street; San Francisco,
California 94105-3901. If this date is not
acceptable, we would be glad to set
another date that is mutually agreeable
to the parties. The hearing will be
governed by the procedures prescribed
at 42 CFR, part 430.

I am designating Ms. Kathleen Scully-
Hayes as the presiding officer. If these
arrangements present any problems,
please contact the presiding officer. In
order to facilitate any communication
which may be necessary between the
parties to the hearing, please notify the
presiding officer to indicate
acceptability of the hearing date that has
been scheduled and provide names of
the individuals who will represent the
State at the hearing. The presiding
officer may be reached at (410) 786—
2055.

Sincerely,
Thomas A. Scully

Section 1116 of the Social Security
Act (42 U.S.C. 1316); 42 CFR 430.18.
(Catalog of Federal Domestic Assistance

Program No. 13.714, Medicaid Assistance
Program)

Thomas A. Scully,

Administrator, Centers for Medicare &
Medicaid Services.

[FR Doc. 02—8471 Filed 4-8-02; 8:45 am]
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DEPARTMENT OF HEALTH AND
HUMAN SERVICES

Administration for Children and
Families

Request for Applications Under the
Office of Community Services’ Fiscal
Year 2002; Job Opportunities for Low-
Income Individuals (JOLI) Program;
Correction and Clarification; Program
Announcement No. OCS-2002-06

AGENCY: Office of Community Services,
ACF, DHHS.

ACTION: Clarification and correction.

SUMMARY: This document clarifies and
corrects the notice that was published in
the Federal Register on Thursday,
February 21, 2002, Part II (67 FR 8074).
It clarifies the notice by explaining that
Faith-Based organizations are eligible to
apply, and corrects the notice by
changing the due date of applications.

FOR FURTHER INFORMATION CONTACT:
Aleatha E. Slade at (202) 401-5317,
Thelma M. Woodland at (202) 401—
5294, or the OCS Operation Center at 1—
800-281-9519 for referral to the
appropriate contact person in OCS for
programmatic questions or send an e-
mail to OCS@Icgnet.com.

Clarification

In the Federal Register issue of
February 21, 2002 (67 FR 8074), page
8075, third column, Program Objectives
and Requirement, Section “A. Eligible
Applicants”, after the end of the first
paragraph, “* * * of such Code.”, add
the following:

Faith-Based organizations that are
exempt from taxation under 501(1) of
the Internal Revenue Code of 1986 by
reason of paragraph (3) or (4) of section
501(c) of such Code are also eligible to
apply for funds under this program
announcement.

Correction

In the Federal Register issue of
February 21, 2002 (67 FR 8074), on page
8074, first column, under ‘“Dates,” end
of first sentence that reads, “‘before
April 22, 2002.”, please correct to read:
“before May 22, 2002. In view of the
above clarification of Faith-Based
organizations, the deadline is being
extended an additional thirty (30) days
through May 22, 2002.”

Dated: April 1, 2002.
Clarence Carter,
Director, Office of Community Services.
[FR Doc. 02—-8541 Filed 4—8-02; 8:45 am]
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