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making a margin payment or any other required 
deposit.

27 ICI requested that in the event that 
Interpretation No. 10 is withdrawn, such 
withdrawal should be made effective no less than 
nine months following the publication of a final 
notice. See Comment Letter of ICI, note 6, supra.

third-party custodial accounts will be 
considered subject to the customary 
provisions in a commodity customer 
account agreement to the effect that all 
money, securities or property in the 
customer’s account, or held for the 
customer by the FCM or by any clearing 
organization for a contract market upon 
which trades of the customer are 
executed, are pledged with the FCM and 
the subject to a security. Interest in the 
FCM’s favor to secure any indebtedness 
at any time owed by the customer to the 
FCM.

Fourth, a third-party custodial 
account may not be located at an 
affiliate of the customer or a fiduciary 
thereof. Thus, for example, a fund may 
not maintain a third-party custodial 
account at a bank with which the fund 
has other relationships that make the 
bank an affiliate or fiduciary of the fund.

These conditions are designed to 
ensure, among other things, that the 
FCM has free and ready access to 
margin funds held in a third-party 
custodial account, with the customer 
restricted from access to such funds 
except through the FCM. If the 
conditions are met, and only in the case 
of an affiliate FCM for so long as SEC 
prohibitions exist, a third-party 
custodial account for a RIC will be 
deemed to be a segregated account of 
the FCM within the meaning of Section 
4d(a)(2) of the CEA or permissible under 
Regulation 30.7, as the case may be, and 
the FCM may include the funds in such 
account in the calculation of the total 
amount of customer funds on deposit in 
segregated accounts or Regulation 30.7 
accounts, as the case may be. 

IV. Transition Period 

In order to ensure that impacted 
parties, including the FCMs and RICs, 
are provided with adequate time to 
make necessary adjustments to their 
existing custodial arrangements, the 
amendment to Interpretation No. 10 will 
not be made effective until nine months 
following publication in the Federal 
Register.27

Issued in Washington, DC on May 5, 2005, 
by the Division of Clearing and Intermediary 
Oversight. 
James L. Carley, 
Director.
[FR Doc. 05–9386 Filed 5–10–05; 8:45 am] 
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6055.9-Standard, Department of 
Defense Ammunition and Explosives 
Safety Standards

AGENCY: Department of Defense.
ACTION: Notice of change.

SUMMARY: The Department of Defense 
Explosives Safety Board (DDESB) is 
announcing several changes to 
Department of Defense 6055.9-Standard, 
dated July 1999. The DDESB is 
republishing the Standard dated 5 
October 2004 with all changes adopted 
by the Board since the 1999 edition. 

The DDESB is taking this action 
pursuant to its statutory authority as set 
forth in Title 10, United States Code, 
Section 172 (10 U.S.C. 172) and DoD 
Directive 6055.9, ‘‘DoD Explosives 
Safety Board (DDESB) and DoD 
Component Explosives Safety 
Responsibilities,’’ 29 Jul 1996. The 
Standard to the Office of the Secretary 
of Defense, the Military Departments 
(including the Army and Air Force 
National Guards), the Defense Threat 
Reduction Agency, the Defense Logistics 
Agency, the Defense Contract 
Management Agency, the Coast Guard 
(when under DoD control), and other 
parties who produce or manage 
ammunition and explosives under 
contract to the DoD. Through DoD 
6055.9-STD the DDESB establishes 
minimum explosives safety 
requirements for storing and handling 
ammunition and explosives.
ADDRESSES: Copies of this Standard may 
be downloaded from the DDESB Web 
page: http://www.ddesb.pentagon.mil/.
FOR FURTHER INFORMATION CONTACT: For 
more detailed information on specific 
aspects of this Standard, contact Dr. 
Jerry M. Ward, phone: (703) 325–2525; 
e-mail: Jerry.Ward@ddesb.osd.mil 
DDESB, 2461 Eisenhower Avenue, 
Room 856C, Alexandria, VA 22331–
0600.
SUPPLEMENTARY INFORMATION: Dating 
back to 1928 when Congress directed 
the Secretaries of the military 
departments to establish a joint board of 
officers to ‘‘keep informed on stored 
supplies of ammunition and 
components thereof * * *, with 
particular regard to keeping those 
supplies properly dispersed and stored 
and to preventing hazardous conditions 
from arising to endanger life and 
property inside or outside of storage 
reservations,’’ the DDESB (formerly 
known as the Ammunition Safety 
Board) has periodically revised or 

updated the Standard based on new 
scientific or technical information and 
explosives safety experience. The 
implementation of a change to DoD 
6055.9-STD depends on a formal 
publication of a change to DoD 6055.9-
STD. In order to ensure compliance, the 
Services and Defense Agencies modify 
their Service or Agency implementing 
procedures and standards accordingly. 

This revision to the July 1999 version 
of DoD 6055.9-STD incorporates 
decisions made by the DDESB at the 31 
6th meeting held on 20 August 1998 up 
to and including the 326th meeting held 
on 3 March 2004 and votes by DDESB 
votes by correspondence memoranda 
dated 3 December 1998, 5 July 2000, 2 
November 2000, 28 December 2001, 26 
March 2002, 21 November 2002, 27 
February 2003, 9 June 2003, and 25 
September 2003. Although the decisions 
adopted by the Board up through the 31 
7th meeting held on 25 February 1998 
pre-date the July 1999 version, the 
Standard was in the publication 
process, and those changes were not 
included.

The changes included herein address 
the following: 

• Rewrites the Standard in Plain 
English, expands the glossary to include 
additional terms used in the Standard, 
reorganizes the content of the chapters 
with no changes in explosives safety 
criteria, incorporates both metric and 
English units, and provides equations 
(forward and back calculations) for all 
tabulated variables. 

• Completely revises the Hazard 
Division (HD) 1.2 quantity-distance (Q–
D) criteria and related HD 1.1 minimum 
hazardous fragment distance criteria as 
well as incorporates editorial changes 
taking into account new hazard sub-
divisions (HD) 1.2.1, and HD 1.2.2). 
(Corresponding changes were made to 
HD 1.2.1 and HD 1.2.2 criteria in 
NATO). 

• Redefines ‘‘Unit Risk HD 1.2’’ 
munitions as ‘‘HD 1.2.3,’’ and expands 
and clarifies the criteria for HD 1.2.3 
munitions. 

• Replaces Chapter 10 ‘‘Theater of 
Operations’’ with completely revised 
Chapter 10 ‘‘Military Operations Other 
than War, Contingency, and Combat,’’ 
includes new Q–D criteria for asset 
preservation, provides site planning 
process for subject operations, defines 
field storage and handling areas and 
associated Q–D criteria, expands 
Glossary to include new terms included 
in the revised chapter. 

• Clarifies that hardened aircraft 
shelter criteria in chapter 10 are 
applicable to peacetime operations as 
well as contingency and combat. 
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• Clarifies the application of 
barricaded intraline criteria (18W 1⁄3) 
from ammunition and explosives 
storage facilities to runways and 
taxiways (used only by DoD 
Components). 

• Establishes criteria for high 
performance magazines and defines 
‘‘high performance magazine,’’ ‘‘non-
robust munitions,’’ ‘‘robust munitions,’’ 
‘‘fragmenting munitions,’’ and 
‘‘sensitivity groups’’ (for HD 1.1 and HD 
1.2 ammunition in the Joint Hazard 
Classification System). 

• Establishes criteria for non-DoD 
explosives activities on DoD 
installations and expands Glossary to 
include new terms associated with 
criteria. 

• Establishes criteria for permissible 
exposure to on-base roads from HD 1.1 
airblast overpressure and defines 
‘‘general public’’ and ‘‘installation 
related personnel’’. 

• Clarifies minimum design 
requirements for earth-covered 
magazines and the expected (design) 
blast loads. 

• Expands and clarifies safe 
separation distances for primary 
fragments. 

• Replaces and expands the liquid 
propellant criteria with criteria for 
energetic liquids to include: Energetic 
Liquid Compatibility Groups and 
associated mixing rules, summary of 
hazard classifications and minimum
Q–D for energetic liquids used by DoD, 
criteria for Occupational Safety and 
Health Administration National Fire 
Prevention Association Class I through 
Class III flammable and combustible 
energetic liquids, criteria for energetic 
liquid oxidizers, and defines ‘‘Energetic 
Liquid’’ and ‘‘Hybrid propellants’’. 

• Clarifies Q–D criteria and mixing 
rules for HD 1.4 ammunition, and 
harmonizes criteria for quantities less 
than 3,000 lb with HD 1.3 criteria for 
like quantities. 

• Expands and clarifies criteria for 
piers and wharfs that are restricted 
loading and unloading ammunition and 
explosives to and from barges.

• Establishes criteria for handling 
limited amounts of HD 1.3 and HD 1.4 
safety-at-sea and security items. 

• Clarifies Q–D criteria for aircraft 
loaded with HD 1.4 ammunition and 
selected HD 1.2.2 and HD 1.3 
munitions. 

• Removes the list of approved earth-
covered magazines (ECM) from Chapter 
5 and placed in DDESB Technical Paper 
15 ‘‘Approved Protective Construction,’’ 
added reference for HNDED–CS–95–01 
‘‘Guide for Evaluating Blast Resistance 
of Non-Standard Magazines,’’ and added 
definitions for ‘‘Aboveground 

Magazine’’ and ‘‘Earth-Covered 
Magazine (ECM)’’. 

• Revises HD mixing rules in Chapter 
9. 

• Clarifies criteria for application of 
barricaded intermagazine distance and 
intraline distance separation. 

• Revises criteria for separation of 
non-explosives ships from explosives 
ships at anchorages. 

• Revises the list of approved 
munitions for ARMCO revetments. 

• Clarifies siting criteria for small 
quantities of HD 1.1 (<450 Ibs), use of 
ECM distances for other than 7-bar and 
3-bar ECM, and application of HD 1.1 of 
HD 1.2.1 items under certain situations 
involving small quantities (<450 Ibs). 

• Defines ‘‘Secure Explosives Holding 
Area’’ and ‘‘Secure Non-Explosives 
Holding Area’’ and establishes 
explosives safety criteria associated 
with them. 

• Clarifies situations where 
explosives safety site submissions are 
not required. 

• Completely revises Chapter 3 
‘‘Hazard Classification, Storage and 
Compatibility Principles, and Mixing 
Rules’’. 

• Revises storage criteria for inert 
items in explosives areas. 

• Establishes explosives safety 
criteria for demilitarization processing 
equipment and operations for expended 
.50-caliber and smaller cartridge 
casings. 

• Establishes Hazards of 
Electromagnetic Radiation to ordnance 
(HERO) criteria. 

• Defines roll-on roll-off (RORO) 
operations and establishes limits and 
controls for RORO operations. 

• Clarifies conveyance, such as 
International Standardization 
Organization (ISO) container, loading 
and unloading operations permitted at 
magazines. 

In adopting these changes, the DDESB 
has determined that the Standards, as 
changed, are at least as protective as the 
previous Standards.

Dated: May 5, 2005. 

L.M. Bynum, 
Alternate OSD Federal Register Liaison 
Officer, Department of Defense.
[FR Doc. 05–9346 Filed 5–10–05; 8:45 am] 
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Federal Acquisition Regulation; 
Information Collection; U.S. Flag Air 
Carriers Certification

AGENCIES: Department of Defense (DOD), 
General Services Administration (GSA), 
and National Aeronautics and Space 
Administration (NASA).
ACTION: Notice of request for public 
comments regarding an extension to an 
existing OMB clearance.

SUMMARY: Under the provisions of the 
Paperwork Reduction Act of 1995 (44 
U.S.C. Chapter 35), the Federal 
Acquisition Regulation (FAR) 
Secretariat will be submitting to the 
Office of Management and Budget 
(OMB) a request to review and approve 
an extension of a currently approved 
information collection requirement 
concerning U.S. Flag Air Carriers 
Certification. The clearance currently 
expires on August 31, 2005.

Public comments are particularly 
invited on: Whether this collection of 
information is necessary for the proper 
performance of functions of the FAR, 
and whether it will have practical 
utility; whether our estimate of the 
public burden of this collection of 
information is accurate, and based on 
valid assumptions and methodology; 
ways to enhance the quality, utility, and 
clarity of the information to be 
collected; and ways in which we can 
minimize the burden of the collection of 
information on those who are to 
respond, through the use of appropriate 
technological collection techniques or 
other forms of information technology.
DATES: Submit comments on or before 
July 11, 2005.
ADDRESSES: Submit comments regarding 
this burden estimate or any other aspect 
of this collection of information, 
including suggestions for reducing this 
burden to the General Services 
Administration, FAR Secretariat (VIR), 
1800 F Street, NW, Room 4035, 
Washington, DC 20405.
FOR FURTHER INFORMATION CONTACT: Ms. 
Jeritta Parnell, Contract Policy Division, 
GSA, at (202) 501-4082.
SUPPLEMENTARY INFORMATION:

A. Purpose

Section 5 of the International Air 
Transportation Fair Competitive 
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