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12 Id. 
13 17 CFR 200.30–3(a)(12). 
1 15 U.S.C. 78s(b)(1). 
2 17 CFR 240.19b–4. 
3 In Amendment No. 1, the Exchange revised the 

rule text of the proposed rule change to clarify the 
application of the proposal to intrafirm transfers 
and revised the purpose section to discuss the 
proposed provision requiring the specialist unit to 
accurately represent its plans in the specialist 
application regarding designating a particular co- 
specialist to trade a security. 

4 In Amendment No. 2, the Exchange revised the 
rule text of the proposed rule change to clarify the 
impact of an intrafirm transfer on the deregistration 
and registration of individual co-specialists within 
a specialist firm and made non-substantive changes 
to the proposed rule text. The proposed rule text 
set forth in Amendment No. 2 superceded and 
replaced the rule text set forth in the initial filing 
and Amendment No. 1 in its entirety. 

5 See Securities Exchange Act Release No. 53949 
(June 6, 2006), 71 FR 34648. 

6 In Amendment No. 3, the Exchange makes 
minor, non-substantive changes to the rule text of 
the proposed rule change. This is a technical 
amendment and is not subject to notice and 
comment. 

7 See Article XXX, Rule 1, Interpretation and 
Policy .01, Section II, Introductory paragraphs; and 
Section I.4. 

8 See Article XXX, Rule 1, Interpretation and 
Policy .01, Sections II and III. 

9 See Article XXX, Rule 1, Interpretation and 
Policy .01, Section I.4. 

10 See Article XXX, Rule 1, Interpretation and 
Policy .01, Section I.2. 

11 Id. 
12 Id. 

13 In approving this proposed rule change, as 
amended, the Commission notes that it has 
considered the proposed rule’s impact on 
efficiency, competition, and capital formation. See 
15 U.S.C. 78c(f). 

V. Conclusion 

It is therefore ordered, pursuant to 
Section 19(b)(2) of the Act,12 that the 
proposed rule change (SR–CBOE–2006– 
27), as amended, is approved on an 
accelerated basis. 

For the Commission, by the Division of 
Market Regulation, pursuant to delegated 
authority.13 
Jill M. Peterson, 
Assistant Secretary. 
[FR Doc. E6–12155 Filed 7–28–06; 8:45 am] 
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On March 8, 2006, the Chicago Stock 

Exchange, Inc. (‘‘CHX’’ or ‘‘Exchange’’) 
filed with the Securities and Exchange 
Commission (‘‘Commission’’), pursuant 
to Section 19(b)(1) of the Securities 
Exchange Act of 1934 (‘‘Act’’) 1 and Rule 
19b–4 thereunder,2 a proposed rule 
change to amend its rules to permit the 
transfer of securities to different co- 
specialists within a specialist firm. On 
May 3, 2006, CHX filed Amendment No. 
1 to the proposed rule change.3 On May 
22, 2006, CHX filed Amendment No. 2 
to the proposed rule change.4 The 
proposed rule change, as amended, was 
published for comment in the Federal 
Register on June 15, 2006.5 On July 3, 
2006, CHX filed Amendment No. 3 to 

the proposed rule change.6 The 
Commission received no comments 
regarding the proposal, as amended. 
This order approves the proposed rule 
change, as amended. 

Under the Exchange’s current rules 
relating to the assignment of securities 
to specialist firms, the Committee on 
Specialist Assignment and Evaluation 
(‘‘CSAE’’) assigns each security to a 
specialist firm and this firm is 
responsible both financially and as a 
regulatory matter for the trading of the 
security.7 At the same time, however, 
when a specialist firm applies to trade 
a security, it must identify the co- 
specialist that will trade the security 
and the CSAE will review the co- 
specialist’s trading performance in 
making its assignment decision.8 As an 
overall matter, the specialist firm and 
the individual co-specialist are jointly 
responsible for each assigned security 
and the decision by either the firm or 
the individual trader to deregister in a 
security could result in the posting of 
the security for re-assignment.9 

The current Exchange rules generally 
require that a co-specialist to whom a 
security was assigned in competition to 
keep the assigned security for a period 
of two years.10 Alternatively, if the 
specialist unit agrees to have the 
security posted, a period of at least one 
year must have elapsed from the date of 
the original assignment.11 Further, 
securities assigned without competition 
may be transferred without a waiting 
period. However, in all situations, the 
transfers must be approved by the 
CSAE.12 

The Exchange proposes to delete the 
waiting period requirement prior to 
approving a request for deregistration 
and to permit the transfer of securities 
among co-specialists within a firm, 
without seeking prior CSAE approval, as 
long as: (1) The specialist unit 
immediately notifies the Exchange of 
such transfer; and (2) when such a 
transfer is made within six months of an 
initial assignment of the security to the 
specialist unit, the specialist unit 
provides written notification to the 

Exchange of the transfer decision and of 
its reasons for making the change. 
Accordingly, each intrafirm transfer by 
the specialist unit effectively would 
deregister a co-specialist in the 
securities that the co-specialist no 
longer trades and register another co- 
specialist in any newly-assigned 
securities. 

In addition, under the Exchange’s 
existing rules, when the CSAE makes a 
decision to assign a particular security, 
the CSAE considers the qualifications of 
the specialist unit and the co-specialist’s 
demonstrated ability and experience. 
Because the CSAE bases its decision, in 
part, on a co-specialist’s qualifications, 
the Exchange proposes to make explicit 
in its rules that it is important that a 
specialist firm accurately represent 
plans for having a particular co- 
specialist trade a security. Under the 
proposal, a specialist unit must not 
designate a co-specialist with relatively 
strong demonstrated ability and 
experience when applying for a security 
and then immediately transfer the 
security to a co-specialist with less 
demonstrated ability and experience 
without good cause for making the 
change. 

The Commission finds that the 
proposed rule change, as amended, is 
consistent with the requirements of the 
Act and the rules and regulations 
thereunder applicable to a national 
securities exchange.13 In particular, the 
Commission believes that the proposal, 
as amended, is consistent with Section 
6(b)(5) of the Act, which requires that 
the rules of an exchange be designed to 
promote just and equitable principles of 
trade, remove impediments to, and 
perfect the mechanism of, a free and 
open market and a national market 
system, and, in general, protect 
investors and the public interest. The 
Commission believes that the proposed 
rule change, as amended, is designed to 
provide specialist firms with greater 
flexibility to respond to various market 
conditions that may require prompt 
transfer of securities among co- 
specialists within the same firm. With 
respect to the Exchange’s proposal to 
require that a specialist unit not 
designate a co-specialist with relatively 
strong demonstrated ability and 
experience when applying for a security 
and then immediately transfer the 
security to a co-specialist with less 
demonstrated ability and experience 
without good cause for making the 
change, the Commission believes that 
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14 15 U.S.C. 78s(b)(2). 
15 17 CFR 200.30–3(a)(12). 
1 15 U.S.C. 78s(b)(1). 
2 17 CFR 240.19b–4. 
3 See Securities Exchange Act Release No. 52647 

(October 21, 2005), 70 FR 62152 (‘‘Notice’’). 

4 See Partial Amendment dated July 13, 2006 
(‘‘Amendment No. 3’’). The text of Amendment No. 
3 is available on the Exchange’s Web site (http:// 
www.chx.com/rules/ proposed_rules.htm), at the 
Exchange’s Office of the Secretary, and at the 
Commission’s Public Reference Room. 

5 See Exchange Article XXX, Rule 2, Precedence 
to Orders in Book. Specialists, however, are not 
required to give precedence to certain professional 
orders. 

6 The Exchange stated that it does not anticipate 
that systems problems will occur frequently, but 
has included this exception to the rule to address 
those relatively rare circumstances when the order 
match functionality is not operating properly due 
to unexpected consequences of unrelated systems 
changes or a software failure. The Exchange stated 
that it did not intend the exception to allow 
participants to avoid the use of order match 
functionalities, but to recognize that there could be 
limited circumstances when the order match 
functionalities are malfunctioning. 

7 See Exchange Article XXX, Rule 37(a)(4). In 
Amendment No. 3, the Exchange clarified that this 
proposed exception only applies to listed securities. 

8 In addition, in Amendment No. 3, the Exchange 
eliminated the proposed exception that when a 
specialist received an inbound ITS execution in 
satisfaction of a complaint lodged by an Exchange 
specialist against another market center, the 
specialist would not be required fill any other 
customer order(s) in his or its book as a result of 
having received the ‘‘satisfying’’ ITS execution. In 
Amendment No. 3, the Exchange revised the rule 

text to clarify that when a specialist receives an 
inbound ITS execution in satisfaction of another 
market center’s trade-through of a customer order 
that the specialist has already filled, the specialist, 
under current Exchange rules, is required to give 
the customer order that was traded through by the 
other ITS market center any better price that the 
specialists receives in satisfaction of the trade- 
through. 

this requirement is designed to provide 
the CSAE with accurate and complete 
information at the time it makes 
specialist assignment decisions and to 
protect the integrity of the specialist 
assignment process. 

It is therefore ordered, pursuant to 
Section 19(b)(2) of the Act,14 that the 
proposed rule change (SR–CHX–2006– 
04), as amended, is hereby approved. 

For the Commission, by the Division of 
Market Regulation, pursuant to delegated 
authority.15 
Jill M. Peterson, 
Assistant Secretary. 
[FR Doc. E6–12151 Filed 7–28–06; 8:45 am] 
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I. Introduction 

On February 3, 2005, the Chicago 
Stock Exchange, Inc. (‘‘CHX’’ or 
‘‘Exchange’’), filed with the Securities 
and Exchange Commission 
(‘‘Commission’’) a proposed rule change 
pursuant to Section 19(b)(1) of the 
Securities Exchange Act of 1934 
(‘‘Act’’) 1 and Rule 19b–4 thereunder,2 to 
amend Exchange Article XXX, Rule 2 to 
clarify the requirements of the 
Exchange’s priority rule and to require 
specialists to make use of Exchange- 
provided order match functionalities 
except in limited circumstances. On 
September 16, 2005 and October 6, 
2005, the Exchange filed Amendment 
Nos. 1 and 2, respectively, to the 
proposed rule change. The proposed 
rule change, as amended, was published 
for comment in the Federal Register on 
October 28, 2005.3 The Commission 
received no comments on the proposal. 
On July 13, 2006, the Exchange filed 

Amendment No. 3.4 This order approves 
the proposed rule change, as amended 
by Amendment Nos. 1, 2, and 3, grants 
accelerated approval to Amendment No. 
3, and solicits comments on 
Amendment No. 3. 

II. Description 
The Exchange proposes to amend 

Exchange Article XXX, Rule 2, to clarify 
the requirements of the Exchange’s 
priority rule and to require specialists to 
make use of Exchange-provided order 
match functionalities except in limited 
circumstances. The Exchange’s priority 
rule generally requires Exchange 
specialists to give precedence to orders 
in their books for the purchase or sale 
of securities over their own dealer 
(proprietary) orders.5 

The Exchange’s systems incorporate 
order match functionalities that are 
designed to replace proposed specialist 
proprietary orders with eligible 
customer orders in the specialist’s book. 
These order match functionalities, 
among other things, prevent a specialist 
from manually executing a proprietary 
order when there is a customer order on 
the same side on the book that is eligible 
for execution. The proposed rule change 
would require specialists to use the 
order match functionalities except when 
there are system problems with the 
order match functionalities,6 and in 
certain circumstances related to the 
execution of preopening orders 
pursuant to the Exchange’s rules,7 or 
related to satisfaction through ITS of a 
trade through of a customer order.8 

III. Solicitation of Comments 
Interested persons are invited to 

submit written data, views, and 
arguments concerning Amendment No. 
3, including whether Amendment No. 3 
is consistent with the Act. Comments 
may be submitted by any of the 
following methods: 

Electronic Comments 
• Use the Commission’s Internet 

comment form (http://www.sec.gov/ 
rules/sro.shtml); or 

• Send an e-mail to rule- 
comments@sec.gov. Please include File 
Number SR–CHX–2005–01 on the 
subject line. 

Paper Comments 
• Send paper comments in triplicate 

to Nancy M. Morris, Secretary, 
Securities and Exchange Commission, 
100 F Street, NE., Washington, DC 
20549–1090. 
All submissions should refer to File 
Number SR–CHX–2005–01. This file 
number should be included on the 
subject line if e-mail is used. To help the 
Commission process and review your 
comments more efficiently, please use 
only one method. The Commission will 
post all comments on the Commission’s 
Internet Web site (http://www.sec.gov/ 
rules/sro.shtml). Copies of the 
submission, all subsequent 
amendments, all written statements 
with respect to the proposed rule 
change that are filed with the 
Commission, and all written 
communications relating to the 
proposed rule change between the 
Commission and any person, other than 
those that may be withheld from the 
public in accordance with the 
provisions of 5 U.S.C. 552, will be 
available for inspection and copying in 
the Commission’s Public Reference 
Room. Copies of such filing also will be 
available for inspection and copying at 
the principal office of the Exchange. All 
comments received will be posted 
without change; the Commission does 
not edit personal identifying 
information from submissions. You 
should submit only information that 
you wish to make available publicly. All 
submissions should refer to Amendment 
No. 3 of File Number SR–CHX–2005–01 
and should be submitted on or before 
August 21, 2006. 
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