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DATE AND TIME: Thursday, June 19, 2003 
at 10 a.m.
PLACE: 999 E Street, NW., Washington, 
DC (Ninth Floor).
STATUS: This meeting will be open to the 
public.
ITEMS TO BE DISCUSSED:

Correction and Approval of Minutes. 
Draft Advisory Opinion 2003–14: The 

Home Depot, Inc. by counsel, Brett G. 
Kappel. 

Routine Administrative Matters.
FOR FURTHER INFORMATION CONTACT: Mr. 
Ron Harris, Press Officer Telephone: 
(202) 694–1220.

Mary W. Dove, 
Secretary of the Commission.
[FR Doc. 03–15043 Filed 6–10–03; 3:10 pm] 
BILLING CODE 6715–01–M

GENERAL SERVICES 
ADMINISTRATION 

Office of Management Services; 
Stocking of an Optional Form

AGENCY: General Services 
Administration.
ACTION: Notice.

SUMMARY: Because of tighter security 
throughout the Federal Government, 
any type of identification card has now 
been removed from the GSA forms Web 
site. 

Since the form is authorized for local 
reproduction, agencies can only request 
a camera copy to use for printing from: 
Forms Management, (202) 501–0581 or 
e-mail to barbm.williams@gsa.gov.
DATES: Effective June 12, 2003.
FOR FURTHER INFORMATION CONTACT: Ms. 
Barbara Williams, General Services 
Administration, (202) 501–0581.

Dated: June 4, 2003. 
Barbara M. Williams, 
Deputy Standard and Optional Forms 
Management Officer, General Services 
Administration.
[FR Doc. 03–14838 Filed 6–11–03; 8:45 am] 
BILLING CODE 6820–34–M

DEPARTMENT OF HEALTH AND 
HUMAN SERVICES 

Office of the Secretary 

Applications Available To Request 
Waiver of the Two-Year Foreign 
Residence Requirement for Physicians 
with J–1 Visa Who Will Deliver Health 
Care Service

ACTION: Notice of Availability of 
Applications. 

SUMMARY: The HHS Exchange Visitor 
Program announces the availability of 
applications to request waiver of the 
two-year foreign residency requirement 
for physicians with J–1 visas who agree 
to deliver health care services for three 
years in primary care or mental health 
Professional Shortage Areas (HPSAs) or 
medically underserved areas or 
populations (MUA/Ps).
FOR FURTHER INFORMATION CONTACT: 
Michael Berry, Bureau of Health 
Professions, 5600 Fishers Lane, Rm. 8–
67, Rockville, MD 20857. Telephone: 
301–443–4154; Fax: 301–443–7904; 
MBerry@HRSA.gov.
ADDRESSES: Applications to request 
waivers to deliver health care services 
are available at http://
www.globalhealth.gov and the Office of 
Global Health Affairs, 200 
Independence Ave., SW., Room 639–H, 
Washington, DC 20201. Telephone: 
202–690–6174; Fax: 202–690–7127.
SUPPLEMENTARY INFORMATION: On 
December 19, 2002, the Department of 
Health and Human Services (HHS) 
published in the Federal Register (67 
FR 77692) an interim-final rule 
amending the regulations at 45 CFR part 
50 governing the HHS Exchange Visitor 
Program. Under this program, HHS acts 
as an Interested Government Agency 
(IGA) to request waivers, on the 
Exchange Visitors’ behalf, of the two-
year foreign residency requirement. The 
amendments expanded the program to 
permit institutions and health care 
facilities to submit to HHS requests for 
waiver of the two-year home-country 
physical presence requirement for 
physician Exchange Visitors to deliver 
primary health care services in 
underserved areas, in addition to 
waivers to perform research. 

In determining whether to request a 
waiver for an Exchange Visitor to 
deliver primary health care services, 
HHS will consider information from and 
coordinate with State Departments of 
Public Health (or the equivalent), other 
IGAs, HHS programs such as the 
National Health Service Corps, and 
other relevant government agencies. 

HHS will process applications in the 
order received. Please note that HHS 
will not accept applications submitted 
by Exchange Visitors. Applications for 
waiver requests must be submitted by 
private or non-federal institutions, 
organizations, or agencies or by a 
component agency of HHS. 

In brief, the criteria for a waiver 
recommendation by HHS acting as an 
IGA are as follows: 

1. Eligibility to apply for HHS waiver 
requests is limited to primary care 
physicians, and general psychiatrists 

who have completed their primary care 
or psychiatric residency training 
programs. Primary care physicians are 
defined as: physicians practicing 
general internal medicine, pediatrics, 
family practice or obstetrics/gynecology 
and who are willing to work in a 
primary care HPSA or MUA/P; and 
general psychiatrists willing to work in 
a Mental Health HPSA.

Note: The regulations restrict eligibility to 
primary care physicians, and general 
psychiatrists who have completed their 
primary care or psychiatric residency 
training programs no more than 12 months 
before the date of commencement of 
employment under the contract described 
below. 45 CFR 50.5(b). For applications 
submitted prior to October 1, 2003, HHS will 
ease this12-month eligibility condition to 
enable physicians who completed their 
training programs in June 2002 to be eligible 
to apply for a waiver. Without this 
modification, physicians who completed 
their training programs in June 2002 would 
be unable to begin employment by the 
required date, July 2003, and thus would be 
ineligible to seek waivers. Accordingly, for 
applications received prior to October 1, 
2003, the physician seeking a waiver must 
have completed a primary care or general 
psychiatric residency no earlier than June 1, 
2002.

2. The petitioning health care facility 
must establish that it has recruited 
actively and in good faith for U.S. 
physicians in the recent past, but has 
been unable to recruit a qualified U.S. 
physician. 

3. The head of a petitioning health 
care facility must execute a statement to 
confirm that the facility is located in a 
specific, designated HPSA or MUA/P, 
and that it provides medical care to 
Medicaid and Medicare eligible patients 
and the uninsured indigent. 

4. The Exchange Visitor must execute 
a statement that he or she does not have 
pending, and will not submit, other IGA 
waiver requests while HHS processes 
the waiver request. 

5. The employment contract must 
require the Exchange Visitor to practice 
a specific primary care discipline or 
general psychiatry for a minimum of 
three years, 40 hours per week in a 
specified HPSA or MUA/P. It may not 
include a non-compete clause that 
limits the Exchange Visitor’s ability to 
continue to practice in any HHS-
designated primary care or mental 
health HPSA or MUA/P after the period 
of obligation. The contract must be 
terminable only for cause and not 
terminable by mutual agreement until 
completion of the three-year 
commitment, except that the contract 
may be assigned to another eligible 
employer, subject to approval by HHS 
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