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improvements for their electrical energy
customers.

Jacklyn J. Stephenson,

Senior Manager, Enterprise Operations,
Information Services.

[FR Doc. 00—-20368 Filed 8—10-00; 8:45 am]
BILLING CODE 8120-08-P

DEPARTMENT OF TRANSPORTATION
Office of the Secretary

Aviation Proceedings: Agreements
Filed During the Week Ending August
4, 2000

The following agreements were filed
with the Department of Transportation
under the provisions of 49 U.S.C.
sections 412 and 414. Answers may be
filed within 21 days after the filing of
the application.

Docket Number: OST-2000-7720.

Date Filed: August 1, 2000.

Parties: Members of the International
Air Transport Association.

Subject:

PAC/Reso/409 dated July 21, 2000

Finally Adopted Resos (r—1 to r—19)

Minutes—PAC/Meet/167 dated July

21, 2000
Intended effective date: October 1,
2000
Docket Number: OST-2000-7722.
Date Filed: August 2, 2000.
Parties: Members of the International
Air Transport Association.
Subject:
PTC12 CAN-EUR 0063 dated 2
August 2000

Canada-Europe Expedited Resolutions

002bb and 076ii

Intended effective date: 1 September

2000.

Dorothy Y. Beard,
Federal Register Liaison.

[FR Doc. 00—-20451 Filed 8—10-00; 8:45 am]
BILLING CODE 4910-62—P

DEPARTMENT OF TRANSPORTATION

Coast Guard
[USCG 2000-7742]

Interpretation of *“ Intra-Port Transit” in
the States of New York and New Jersey

AGENCY: Coast Guard, DOT.
ACTION: Notice of interpretation.

SUMMARY: The Coast Guard is issuing its
interpretation of “intra-port transit” as
used respecting the Port of New York.
The Goast Guard defines the term as it
has always defined it: to mean any

transit between any two points within
any of the areas designated in the rule.
It is issuing this interpretation to ensure
that every self-propelled vessel engaged
in foreign commerce employs a pilot
holding a properly endorsed Federal
First Class Pilot’s license while the
vessel makes an ““intra-port transit” on
waters designated in that rule.

DATES: This notice is effective on
August 11, 2000.

FOR FURTHER INFORMATION CONTACT: For
questions on this notice, contact
Lieutenant Alan Blume, Waterway
Safety Program Manager, Office of
Waterways Management Policy and
Planning, U.S. Coast Guard
Headquarters, telephone 202—267-0550,
e-mail ablume@comdt.uscg.mil. For
questions on viewing the docket, call
Ms. Dorothy Beard, Chief of Dockets,
Department of Transportation,
telephone 202-366-9329.
SUPPLEMENTARY INFORMATION:

Regulatory Background

On May 10, 1995, the Coast Guard
published in the Federal Register [60
FR 24793] a Final Rule entitled:
“Federal Pilotage * * * for Foreign
Trade Vessels.” This rule designated
areas in the States of New York and
New Jersey where every self-propelled
vessel engaged in foreign commerce
must use a pilot holding a properly
endorsed Federal First Class Pilot’s
license while making an “intra-port
transit.” The purpose was to enhance
the safety of vessels performing difficult
mooring maneuvers, or transiting
congested or restricted waters, by
prescribing rules for pilotage in waters
not subject to States’ pilotage
requirements.

Discussion

The pilotage system of the United
States is in fact parallel systems of
complementary Federal and State laws
on pilotage. Since 1789 the States have
had primary responsibility for
regulating the pilotage of foreign-flag
and U.S.-flag vessels sailing under
register (foreign-trade vessels). [See 46
U.S.C. 8501(a).] Governance of the
pilotage of coastwise seagoing vessels is
a Federal responsibility. [See 46 U.S.C.
8502(a).] The Federal government may
regulate pilotage of foreign-trade vessels
only when a State does not. [See 46
U.S.C. 8503(a).]

New York and New Jersey do not
require State-licensed pilots aboard
vessels engaged in foreign trade making
intra-port transits in New York Harbor.
The New Jersey statute states:

All masters of foreign vessels and vessels
from a foreign port, and all vessels sailing

under register, bound in or over the bar of
Sandy Hook * * * shall take a licensed pilot
* * *[N.]J. Stat. Ann. § 12:8-35 (West 1992).]

The New York statute states:

Every foreign vessel and every American
vessel under register entering or departing
from the Port of New York by the way of
Sandy Hook or by the way of Sands Point or
Execution Rocks, shall take a Sandy Hook
pilot licensed under the authority of this
article or the laws of the State of New Jersey
or a person heretofore licensed as a Hell Gate
pilot. [N.Y. Nav. Law § 88(1) (McKinney
1993).]

These statutes, according to the courts,
mean that the States require pilots only
when foreign-trade vessels are entering,
or departing from, New York Harbor.
[See Baeszler v. Mobile Oil Corp., 375
F.Supp. 1220 (1973).] Neither New York
nor New Jersey requires State-licensed
pilots for intra-port transits. [Id.] The
court in Baeszler recognized that a
“gap”’ existed between Federal and State
law insofar as neither law mandated
pilotage for foreign-trade vessels making
intra-port transits within New York
Harbor. [Id.]

Precisely in response to this gap, the
Coast Guard implemented 46 CFR
15.1030. That rule remains effective
until the States having jurisdiction, New
York and New Jersey, implement
superseding requirements for State-
licensed pilots and notify the Coast
Guard of that fact. [See 46 U.S.C.
8503(b).] When the Coast Guard
implemented 46 CFR 15.1030, it
considered implications for federalism
and determined that there was no
conflict between State and Federal law.
The Notice of Proposed Rulemaking
(NPRM) had stated: ‘““‘Since this [rule
aims] primarily at requiring the use of
Federal pilots in instances where State
pilots are not required, the Coast Guard
does not believe that the preparation of
a Federalism Assessment is warranted.”
[568 FR 36917] The NPRM had also
stated: “This rule would not [impair]
existing [S]tate laws.” [58 FR 36917] A
review of the NPRM and the Final Rule
[60 FR 24793] makes clear that the
purpose of the rule is to fill the gap.

46 C.F.R. 15.1001 requires a pilot,
who holds a Federal First Class Pilot’s
license, to be on board a foreign-trade
vessel when transiting waters identified
in area-specific rules—such as 46 CFR
15.1030, which applies to New York
and New Jersey. The latter rule covers

The following U.S. navigable waters
located within the States of New York and
New Jersey when the vessel is making an
intra-port transit, to include, but not limited
to, a movement from a dock to a dock, from
a dock to an anchorage, from an anchorage
to a dock, or from an anchorage to an
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